Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Selamat pagi tengah hari korang dah bangun belum? tak bangun lagi?
ish3 contohi lar Mintz bangun pagi pukul lapan dah siap mandi tau
tak caye? tak caye sudah.Bangun awal pun bukannya buat apa duk
tercongok kat depan komputer yg tu memang perkara wajib hehe.
Opss! alamak melaluk pulak,nak citer kontes yg Mintz nak join kawan 
Mintz yg recommend, cehh Mintz berspeaking-speaking lak ^^'
Mrs Kim Syuhada yg jemput.


^
l
l
l
Nak join mcam biasa klik banner di atas 


         Syarat Penyertaan :

- Wajib Follow Sweet Bumblebee Blog (KLIK SINI) and Like Sweet Bumblebee Page (KLIK SINI).
- Wajib Like Beyawesome (KLIK SINI) and Nurdhia Hijab (KLIK SINI)
Wajib Follow Miss 0 Pink Blog (KLIK SINI) and Like Miss 0 Pink Page (KLIK SINI).
Wajib Follow Jaakechik Blog (KLIK SINI)
- Buat satu entry bertajuk Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan
- Tag 3 orang rakan anda dan pastikan mereka ketahuinya
- Hantar penyertaan anda SEKALI SAHAJA !

                

Tarikh Tutup :
16 July 2012 tepat jam 12 tengah malam

SENARAI PESERTA AKAN DI UPDATE PADA 17 JUNE 2012







Siapa "SiFU" Sya-Mintz?

Assalamualaikum/Annyeong Chingu!

Hai Syamintz dah lama tak updatekan? Mintz tahu tapi sekarang
ni Mintz buzy sket dngn EXAM >.<  korang pun ada exam kan.
Mintz susah nak focus untuk study sejak kebelakangan ni, kenapa?
entah larr banyak sangat aktiviti kat sekolah Mintz rasa letih dan
tak bermaya X.x tapi jangan risau Mintz masih kuat sebab Mintz
nak jadi A BRAVE girl!   eheeem! Mintz da lari dari tajuk ni =.="
ehhhh? Gomen! Mintz tak sedar hehehe...

OK bersempena tajuk di atas Mintz nak bagitau korang ada sorang
kakak yang bernama Sis Sayang  tanya macam mana nak letak
 player lagu macam blog Mintz.
Ok sejujurnya Mintz tak mahir
 "bercode", Mintz cuma guna TUTO yg berguna dari sifu-sifu yg 
Mintz jumpa ni.Korang mungkin dah kenal sifu Mintz mungkin 
jugak tak kenal,tapi takpe korang boleh lawat Tuto diorang 
sebab tuto diorang memang berguna habis!

Here my SIFU link:




link untuk player lagu tu ini: 

p/s: Thanz a lot larr kat akak-akak sume buat tuto yg Awsome ni. ^^

Segmen:Geng Blogger

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Hari ni Syamintz dijemput oleh Kak Aisyah Humaira
untuk join kontes dia yg bertajuk

Segmen:Geng Blogger

^
l
l
klik banner di atas untuk join ^^


syarat :

*blogger malaysia
*letak blog Aisyah Humaira dalam bloglist anda selama seminggu (habis segmen ni boleh buang kalau    
   nak)
*Like fanpage niera
*buat entry bertajuk Segmen:Geng Blogger 
*letak header niera dan linkkan ke entry ni
*letak link entry anda dalam kotak komen
*nyatakan anda kategori mana :
1)Geng Blogger A (berumur bawah 12 tahun)
2)Geng Blogger B (berumur 13-17 tahun)
3)Geng Blogger C (berumur 18-25 tahun)
4)Geng Blogger D (26 tahun keatas)
*tak perlu nyatakan umur anda pun tak pe,cukup nyatakan anda geng blogger A,B,C @ D
*tarikh tutup : 12 mei 2012 jam 11.59 malam 



"segmen 1st : FOLLOW , MENANG by AIDAziq"

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Hai korang lama Mintz tak update mana pergi? tak ke mana pon
cuma sibuk sikit dengan kerja sekolah sebab minggu depan Mintz
dah nak EXAM! tadi Mintz pergi check chatbox then....
Mintz di jemput oleh kak Aida untuk sertai kontes dia! bangga nya!
Jadi tanpa banyak fikir cepat-cepat pergi dekat blog nak tengok
apa syarat kontes dan hadiahnya.OMG! menarik apa lagi join larr!
Korang pun join larr ya! ^^







klik Banner untuk join!




 SYARAT_SYARAT PENYERTAAN 

 warganegara MALAYSIA
 wajib  >follow sini< , >like sini< , >follow sini (bagi yg ad twitter)<
 sunat >add sini< , >daftar sini (percume)<


 CARA MENYERTAI 

 buat entry bertajuk : "segmen 1st : FOLLOW , MENANG by AIDAziq"
 letak BANNER diatas n link kn ke blog aida

 > WAJIB FOLLOW N LIKE SPONSOR SINI <  

 tag kat 3 org blogger , pastikn mereka tahu !
 hantarkan penyertaan anda di ruam comment 
(ditempat lain sperti shoutbox tidak dilayan)

 SEGMEN BERMULA PADA 28/04/2012 _ 27/05/2012 
 segmen tamat tapat jam 8.oo a.m 

 segmen akn dibatalkn jika penyertaan kurang dr 20 org 


TAG: Tieyra,Nana,Izyana

#give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ "

Assalamualaikum/Annyeong chingu!




Syamintz join contest lagi! hadiah kontes ni sumernye
menarik.Kalau korang suka join larr "klik banner tu"




Syarat-syaratnya :)


tajuk entry mestilah " #give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ "
copy banner & paste di atas ini sebagai banner  #give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ  kemudian linkkan ke sini..
terbuka kepada semua blogger..tak kisah laki ke perempuan (:
wajib follow belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ serta wajib like sini & wajib klik  sini..mengapa?? sebab senang nanti tahu segala macam hal mengenai ga ini..kalau tak follow & like camne korang nak tahu kan..
tag 2 orang blogger yang lain & pastikan mereka tahu..
sunat klik iklan yang bergerak-gerak dia atas nie hahaha nak jugak tue.. 
 last sekali tinggalkan url link entry kat ruang komen di bawah yer..




Tag : Tieyra & Balqis