Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Selamat pagi tengah hari korang dah bangun belum? tak bangun lagi?
ish3 contohi lar Mintz bangun pagi pukul lapan dah siap mandi tau
tak caye? tak caye sudah.Bangun awal pun bukannya buat apa duk
tercongok kat depan komputer yg tu memang perkara wajib hehe.
Opss! alamak melaluk pulak,nak citer kontes yg Mintz nak join kawan 
Mintz yg recommend, cehh Mintz berspeaking-speaking lak ^^'
Mrs Kim Syuhada yg jemput.


^
l
l
l
Nak join mcam biasa klik banner di atas 


         Syarat Penyertaan :

- Wajib Follow Sweet Bumblebee Blog (KLIK SINI) and Like Sweet Bumblebee Page (KLIK SINI).
- Wajib Like Beyawesome (KLIK SINI) and Nurdhia Hijab (KLIK SINI)
Wajib Follow Miss 0 Pink Blog (KLIK SINI) and Like Miss 0 Pink Page (KLIK SINI).
Wajib Follow Jaakechik Blog (KLIK SINI)
- Buat satu entry bertajuk Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan
- Tag 3 orang rakan anda dan pastikan mereka ketahuinya
- Hantar penyertaan anda SEKALI SAHAJA !

                

Tarikh Tutup :
16 July 2012 tepat jam 12 tengah malam

SENARAI PESERTA AKAN DI UPDATE PADA 17 JUNE 2012







Siapa "SiFU" Sya-Mintz?

Assalamualaikum/Annyeong Chingu!

Hai Syamintz dah lama tak updatekan? Mintz tahu tapi sekarang
ni Mintz buzy sket dngn EXAM >.<  korang pun ada exam kan.
Mintz susah nak focus untuk study sejak kebelakangan ni, kenapa?
entah larr banyak sangat aktiviti kat sekolah Mintz rasa letih dan
tak bermaya X.x tapi jangan risau Mintz masih kuat sebab Mintz
nak jadi A BRAVE girl!   eheeem! Mintz da lari dari tajuk ni =.="
ehhhh? Gomen! Mintz tak sedar hehehe...

OK bersempena tajuk di atas Mintz nak bagitau korang ada sorang
kakak yang bernama Sis Sayang  tanya macam mana nak letak
 player lagu macam blog Mintz.
Ok sejujurnya Mintz tak mahir
 "bercode", Mintz cuma guna TUTO yg berguna dari sifu-sifu yg 
Mintz jumpa ni.Korang mungkin dah kenal sifu Mintz mungkin 
jugak tak kenal,tapi takpe korang boleh lawat Tuto diorang 
sebab tuto diorang memang berguna habis!

Here my SIFU link:




link untuk player lagu tu ini: 

p/s: Thanz a lot larr kat akak-akak sume buat tuto yg Awsome ni. ^^

Segmen:Geng Blogger

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Hari ni Syamintz dijemput oleh Kak Aisyah Humaira
untuk join kontes dia yg bertajuk

Segmen:Geng Blogger

^
l
l
klik banner di atas untuk join ^^


syarat :

*blogger malaysia
*letak blog Aisyah Humaira dalam bloglist anda selama seminggu (habis segmen ni boleh buang kalau    
   nak)
*Like fanpage niera
*buat entry bertajuk Segmen:Geng Blogger 
*letak header niera dan linkkan ke entry ni
*letak link entry anda dalam kotak komen
*nyatakan anda kategori mana :
1)Geng Blogger A (berumur bawah 12 tahun)
2)Geng Blogger B (berumur 13-17 tahun)
3)Geng Blogger C (berumur 18-25 tahun)
4)Geng Blogger D (26 tahun keatas)
*tak perlu nyatakan umur anda pun tak pe,cukup nyatakan anda geng blogger A,B,C @ D
*tarikh tutup : 12 mei 2012 jam 11.59 malam 



"segmen 1st : FOLLOW , MENANG by AIDAziq"

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Hai korang lama Mintz tak update mana pergi? tak ke mana pon
cuma sibuk sikit dengan kerja sekolah sebab minggu depan Mintz
dah nak EXAM! tadi Mintz pergi check chatbox then....
Mintz di jemput oleh kak Aida untuk sertai kontes dia! bangga nya!
Jadi tanpa banyak fikir cepat-cepat pergi dekat blog nak tengok
apa syarat kontes dan hadiahnya.OMG! menarik apa lagi join larr!
Korang pun join larr ya! ^^







klik Banner untuk join!




 SYARAT_SYARAT PENYERTAAN 

 warganegara MALAYSIA
 wajib  >follow sini< , >like sini< , >follow sini (bagi yg ad twitter)<
 sunat >add sini< , >daftar sini (percume)<


 CARA MENYERTAI 

 buat entry bertajuk : "segmen 1st : FOLLOW , MENANG by AIDAziq"
 letak BANNER diatas n link kn ke blog aida

 > WAJIB FOLLOW N LIKE SPONSOR SINI <  

 tag kat 3 org blogger , pastikn mereka tahu !
 hantarkan penyertaan anda di ruam comment 
(ditempat lain sperti shoutbox tidak dilayan)

 SEGMEN BERMULA PADA 28/04/2012 _ 27/05/2012 
 segmen tamat tapat jam 8.oo a.m 

 segmen akn dibatalkn jika penyertaan kurang dr 20 org 


TAG: Tieyra,Nana,Izyana

#give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ "

Assalamualaikum/Annyeong chingu!




Syamintz join contest lagi! hadiah kontes ni sumernye
menarik.Kalau korang suka join larr "klik banner tu"




Syarat-syaratnya :)


tajuk entry mestilah " #give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ "
copy banner & paste di atas ini sebagai banner  #give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ  kemudian linkkan ke sini..
terbuka kepada semua blogger..tak kisah laki ke perempuan (:
wajib follow belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ serta wajib like sini & wajib klik  sini..mengapa?? sebab senang nanti tahu segala macam hal mengenai ga ini..kalau tak follow & like camne korang nak tahu kan..
tag 2 orang blogger yang lain & pastikan mereka tahu..
sunat klik iklan yang bergerak-gerak dia atas nie hahaha nak jugak tue.. 
 last sekali tinggalkan url link entry kat ruang komen di bawah yer..




Tag : Tieyra & Balqis

1st Contest by Akma , Wany & Mira

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Tadi kawan Syamintz Miss Tieyra ada TAG!!! untuk masuk satu
kontes sperti tajuk dibawah,nak try larr nasib
kot-kot bertuah kan boley hadiah lens! hua3 :3

|
|
|
v

1st Contest by Akma , Wany & Mira

just 0ne click untuk j0in kontes ni!
join larr mana taw kot-kot korang bertuah! ^^



ID Faceb00k: Syarifah Yuka Rui
ID Follower: Sya-Mintz Minth Ice 



Tarikh tutup : 27 MEI 2012
Tarikh umum pemenang : 31 MEI 2012


Pertandingan Choral Speaking!

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

Peek-a-Bo0!!

Hahaha takde kerja betul si budak Syamintz ni.Korang Mintz penat sangat
dengan latihan Choral Speaking, tak larat sangat nak tengok benda yg sama.
Ada sorang kawan Mintz, Miss Bieber cakap sampai dia rasa nak muntahkan
semua yg cikgu suruh dia telan.Mintz kesian kat dia tapi apa boleh buat ni semua
untuk kemenangan kami sepanjang sebulan bersama.Berlatih dari balik sekolah
sampai pukul 5.30 petang.Tak rasa satu kerugian besar kalau kitorang give up
sampai sini!? Mintz rasa rugi sangat! Ehhemm! dah syok sangat menulis lupa  
nak kasi tahu yg pertandingan Choral peringkat daerah kitorang......MENANG!
dapat Juara BEB bangga giler kau! so sekarang ni Syamintz ngan kwan-kawan
tengah berlatih untuk peringkat negeri wish kitorang GooD LucK OK.



sedikit gambar simbol kemenangan kami.

waktu ni Mintz jadi photographer sat tu yg takdak gambax. 




 ignore the hand.


 * Pertandingan Choral Speaking Sekolah Menengah 
Peringkat Daerah Marang
Tahun 2012





S.M.K.T.L.S  Fighting! >.<  to the International!

Apink-My My

Annyeong/ Assalamualaikum chingu!

MV lagu ni sangat cute dan irama lagu pun cute!
suka sangat, so enjoy lagu baru Sya-mintz ya.

Korean Sub

MY MY MY You're MY 
MY MY MY You're MY 

[Bomi] Naega nege motaetdeon mal apeseomyeon 
tteollyeotdeon maeum 
Nan nega neomuna johaseo geurae 

[Naeun] Tto haru jongil ne saenggangman
 han du beoni anin sigan 
Neoneun moreul geoya o~ jeongmal 

[Eunji] Na jigeum neomuna tteollyeowaseo
 mareul motae Ireon gibun! (MY MY)
 baro jigeum! (MY MY) 
Mak tteollineun maeum eotteoke hae 

Naega gippeul ttaena seulpeul ttaena 
nan neol bureugo sipeo 
MY MY MY You're MY neon hangsang nae 
maeumsoge Byeonchi malgo geu jarie ttak! 
[Eunji] Geogi isseojumyeon dwae~ 
Ireoke neol saranghae 

MY MY MY You're MY 
MY MY MY You're MY 

[Chorong] Neoreul cheoeum boatdeon nal nuni 
cheoeum naeryeotdeon nal 
Sae hayan nuncheoreom neomuna tteollyeowa 

[Hayoung] Uyeonhi neol majuchilkka saenggangman 
haedo tteollineun 
Nae maeumeul eotteoke halkka 

[Namjoo] Nan jeongmal sarangi eotteon geonji
 moreugesseo 
Ireon gibun (MY MY) 
baro jigeum (MY MY) 
Cheoeum neukkineun maeum 
eotteoke hae Naega gippeul ttaena seulpeul
 ttaena nan neol bureugo sipeo 
MY MY MY You're MY neon hangsang nae
 maeumsoge Byeonchi malgo geu jarie ttak! 

[Eunji] Geogi isseojumyeon dwae~ 
Ireoke neol saranghae 

MY MY MY You're MY 
MY MY MY You're MY 

[Yookyung] Hoksi ne apeseo nae maeum 
deulkyeobeorim eotteoke hae 
[Bomi] Neol bomyeon nae maeumi seolle 
[Chorong] Hangeoreumssik gallae 
[Eunji] Jigeum baro nae maeum boyeojullae 
Oh Oh Baby 

[Yookyung] Dear boy, I fell in love on a snowy day. 
I will be yours forever as long as 
You'll be mine. Naega gippeul ttaena seulpeul
 ttaena nan neol bureugo sipeo

 ([Eunji] Oh~) 
MY MY MY You're MY neon hangsang
 nae maeumsoge

 ([Eunji] neon hangsang nae maeumsoge) 
Byeonchi malgo geu jarie ttak! 

[Eunji] Geogi isseojumyeon dwae~ 
Ireoke neol saranghae~ 

MY MY MY You're MY 
MY MY MY You're MY

Eng Sub

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY
Things that I couldn't tell you
My heart that trembles in front of you
It's because I like you so much
Again I think about you all day
This isn't the first or twice
You really wouldn't know
Oh really
I can't speak right now cause I'm so nervous

This feeling, MY MY
Right now, MY MY
What do I do with my trembling heart?
Whenever I'm happy or sad
I want to call your name
MY MY MY You're MY
You, always in my heart
Just stay at the same spot and don't change
I love you this much

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY
The day I first saw you
The day the first snow fell
I was so nervous like the white snow
Wondering if I'll run into you
What do I do with my heart that is trembling by just the thought of it?
I really don't know what love is

This feeling, MY MY
Right now, MY MY
What do I do with my trembling heart?
Whenever I'm happy or sad
I want to call your name
MY MY MY You're MY
You, always in my heart
Just stay at the same spot and don't change
I love you this much

What if my heart gets caught in front of you?
My heart flutters when I see you
I want to come to you one step at a time
I'm gonna show you my heart right now

Oh Oh Baby
Dear boy I'm falling in love
on a snowy day I will be yours
forever as long as
you'll be mine

Whenever I'm happy or sad
I want to call your name
MY MY MY You're MY
You, always in my heart
Just stay at the same spot and don't change
I love you this much

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY

Kawaii Plushie! ❤ Kawaii Charms

Assalamualaikum / Annyeong chingu!



Hello! Ohayo Min'na san! awal bangun dah gosok gigi ke belom?
Syamintz? Mintz dah gosok gigi siap mandi lagi.Dah memang tabiat bangun 
pagi2, Ok back to the topic nya ya. Apa tu plushie apa tu charms .
Kawaii sangat ke benda tu? Yupz! memang kawaii sangat2 >.<
Plushie ni ialah anak patung yg dijahit buatan tangan.Memang tak 
sia2 larr kalau buat sebab hasilnya sangat comel! charms pula aksesori
yg dibuat dengan tanah liat dan dibakar hasilnya pon memang comel!
Sebenarnya Mintz tak tahu nak terangkan macam maksud aksesori tu
tapi Mintz memang suka sangat aksesori macam ni, Mintz pon ingat nak
buat satu tapi malangnya Mintz tak tahu nak beli kat mana bahan2 tu.
Mungkin ada antara korang yg tahu jadi tolong larr share2 kan sikit ilmu
tu kat Mintz tak rugi punyer ho3.Ni ada beberapa contoh gambar
PLUSHIE dan CHARMS!

Plushie






Charms








That's all hope u guys enjoy!