Christmas Eve with Sungha Jung!!!

Assalamualaikum/Annyeong chingu!
  
Hari ni nak talk-2! again pasal Sungha!, uwaahhhh orang Korea
memang beruntung sebab mempunyai idola yang sungguh berbakat
dan selalu malahirkan bintang baru.Setiap sesuatu yang berkaitan
dengan Korea dijamin 100% di negara mana-mana pun pasti akan menjadi
kesukaan semua orang( termasuk Sya-mintz). Belajar bahasa Korea dah 
menjadi satu keinginan bagi semua orang.Pergi ke Korea menjadi harapan 
bagi peminat,berjumpa Artis-2 K-pop menjadi impian.Grrrrrr! bila larr Sya-mintz
boleh pergi ke Korea gakk hrmmm......now continue to Sungha

I
I
I
I
I
V

Siapa kata Krismas di Korea adalah tidak menyeronokkan? Ia membekukan 8 darjah
 di bawah sifar di luar, tetapi Daegu telah dipenuhi dengan kemesraan, kasih sayang dan kebahagiaan.Terima kasih kepada Sungha Jung.


Daegu adalah salah satu daripada bandar-bandar bertuah dalam3-City Tour Concert Sungha Jung pada masa yang sama sangat istimewa kerana persembahan itu semasa Krismas. Dari keluarga kepada pasangan, dari peminat yang setia kepada pemain gitar Anak muda, rakyat semua peringkat umur, semua orang memutuskan untuk menghabiskan waktu petang khas dengan Sungha dan muziknya.


Yg luar biasa kepandaiannya gitar tempatan Korea, Sungha tidak pernah gagal untuk 
mempersona penonton dengan persembahan terhadap lagu-lagu seperti 
"I Remember You", "Fragile," dan "While My Guitar Gently Weeps."
Versi gitar kecil yang terkenal Super Mario permainan soundtrack mencipta suasana   
yang lain, mengundang ketawa,gelak dan senyuman dari orang ramai.

p/s: tak cair mana  >.<



Sungha mula bermain gitar ketika dia 9 tahun tetapi apabila anda menonton dia melakukan,
 dia akan membuat anda lupa usianya. Selain bermain gitar, dia juga komposer sendiri. Beliaumemainkan beberapa komposisi asalnya secara bersama, Ironi,salah satu trek dalam album 2 dan sekeping baru yang dia kinimelakukan. Dan untuk mengekalkan semangat Krismas, beliautelah menyediakan Christmas carols seperti Jingle Bells danterakhir Krismas.


Tafsiran ajaib lagu-lagu balada Korea, Flower Snow dan The Sky Western memberikan 
perasaaan gemuruh pada semua orang. Ia adalah hebat dan bernilai tepukan gemuruh. 
Satu lagi  hats-off   dengan penyanyi Korea-Amerika, Megan Lee,yang mempunyai 
penampilan istimewa dalam persembahan.Mereka mempunyai prestasi yang menakjubkan.  
Narsha’s I’m in Love and Adele’s Someone Like You.


Sebelum ia tamat, 'meet and greet' bahagian yang membuat semua orang gembira. Sungha tidak boleh menjadi sebahagian daripada mana-mana kumpulan idola tetapi dia benar-benar menawan bukan sahaja hati gadis-gadis tetapi beberapa artis berkenaan dan kekaguman. Ramai peminat telah menyediakan hadiah dan poster bagi memberi sokongan kepada beliau semasa persembahan.




Setiap orang meninggalkan dewan dengan senyuman di wajah dan foto  tentang Sungha. Krismas yang sangat indah!


p/s:kalau larr Sya-mintz ley gi kat sana gakk Hu3...


Hello Baby!

Assalamualaikum/Annyeong chingu!

woopps! sebelum tu Sya-mintz nak terangkan tentang tajuk di
atas takut korang tersalah faham lakk baca tajuk tu Ho3.
Tak lama lagi Sya-mintz nak balik Kelantan so kat sana tak ada
internet sebab Sya-mintz kan stay terengganu sekarang,balik
Kelantan kat rumah tak ada banyak barang sebab tu rumah lama Sya-mintz.
Dan bagi peminat K-POP atau Sone (SNSD) pasti tahu tentang 
tajuk di atas,YA! ianya rancangan tentang artis K-POP yang
perlu menjaga BABY! lebih kurang Mummy SNSD larr.
Tajuk dia yang sebenarnya Sya-mintz pun tak sure ada berapa,
sekarang baru episod 3 tengah download.Nanti boleh larr
buat hilang rasa bosan tengok show ni,dijamin 100% hilang bosan!

TERBAIIIIKKKKK! punya!

Rancangan Hello Baby ni ada juga artis-2 Korea yang lain 
sertai macam Shinee! uwahh My Hubby Taemin pun ada taw Ho3!



Giveaway From Korea & Sydney

Assalamualaikum,Annyeong chingu!
tadi Sya-mintz gi jalan-2 sambil tinggal jejak kaki dinosaur,
jalan punya jalan langkah Sya-mintz terhenti!
kenapa? apa yg terjadi? apa tu!? *sambil gosok mata* biar betoii!!!
ada giveaway dari KOREA! saya suka,saya suka!
ho3 jadi Sya-mintz nak try join mana tau kot-2 rezeki
boleh give dari Korea meooww...*buat manja dia*
Kak Sya have safe trip ya! have fun! :3



Syarat-syarat giveaway;
  1. Buat satu entri dengan tajuk di atas, letak banner comel tu & link-kan ke entri ini.
  2. Kalau nak tag kawan, anda sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian. Kalau tak nak pun takpe, tak tolak markah pun. (:
  3. Kalau korang nak follow blog ini, dipersilakan. Kalau tak nak follow pun takpe, still tak tolak markah (:
  4. Hantar link ke entri anda di ruangan komen entri ini sebelum 25 Disember 2011, jam 2:00 petang.